Waterdichting

Vakmanschap voor uw woning!

Voeger
instagram
twitter
facebook
linkedin

Waterdichting

Voorkom vocht en waterschade.

Hoe gaat waterdichting in zijn werk ?


Wij beoordelen uw gevel om te bepalen of deze geïmpregneerd kan worden en welk middel daarvoor het meest geschikt is. Door dit zorgvuldig af te stemmen krijgt u optimaal resultaat. Voordat we starten met de impregnatie, wordt eventueel reeds bestaande schade netjes weggewerkt.

Dit kan desgewenst met een gevelreiniging of gevelrenovatie. Dit brengt extra kosten met zich mee, maar levert u wel het mooiste resultaat.
Hierna wordt het impregneermiddel aangebracht. Dit gebeurt op lage druk en het middel is kleurloos. Eenmaal aangebracht ziet u er dus niets van.

Hydrofoberen

Wij bekijken altijd erg goed naar wat voor middel voor uw gevel geschikt is. 

Hierdoor worden bevuilingen die zich aan het oppervlak van het te reinigen materiaal bevinden gereinigd. Zonder dat dit materiaal onnodig wordt aangetast.

Een waterdichte gevel, bescherming tegen water en vocht!


Is waterdichting belangrijk ? En hoe gaat waterdichting in zijn werk ? Dit zijn vragen die erg

vaak voorbij komen. Ja, waterdichting is heel belangrijk en wij leggen u dan ook graag uit waarom. Bij MV voeg & renovatiewerken weten wij wat uw huis nodig heeft!


Dat uw gevel waterdicht is, is erg belangrijk. Uw gevel is de beschermlaag van uw huis en zorgt er voor dat u veilig en beschermt kan wonen. Is uw gevel niet waterdicht, dan kan dit voor grote problemen zorgen aan zowel de buitenkant als binnen kant van uw woning. Denk bijvoorbeeld aan wateroverlast, schimmel, en muren die beschadiging oplopen. Ook de isolatie van je huis kan aangetast worden. Vocht is niet enkel schadelijk voor uw huis, maar kan ook uw gezondheid beschadigen. Door waterdichting van MV voeg & renovatiewerken is dat verleden tijd.


Hoe werkt waterdichting en wat is dat ?


Vochtige muren zijn slecht voor uw woning en uw gezondheid. Met waterdichte buitenmuren voorkomt u vochtschade aan de gevel én binnen in huis.

Bovendien voorkomt de impregnatie eveneens aanslag door mos of algen, een ander veelvoorkomend probleem. Vaak wordt een gevel na verloop van tijd poreus. Op dat moment kan vocht in de kleine gaatjes blijven zitten, en vormt het de perfecte voedingsbron voor problemen. Voorkom schade en laat uw gevel tijdig behandelen.

Waterdichting door middel van Impregneren:

Nadat wij uw gevel hebben gereinigd, is het mogelijk om de gevel te voorzien van een nieuwe beschermlaag. Door een reinigingsmiddel op de muur te vernevelen, zal deze opgenomen worden door de gevel. Deze zorgt er voor dat er een waterdichting ontstaat waardoor uw huis het water van o.a regen afstoot. Ook vuil word meer afgestoten na impregnatie. Het duurt veel langer dat uw huis vuil word en dat bespaart dan ook kosten. Uw huis ziet er langer fris uit, en geeft u gegarandeerd de zorg die nodig is voor een prettige woonomgeving en een gezonde buitenkant.

Impregneren bij een nieuwe gevel, kan dit ?

Als u een net nieuwe gevel heeft zult u zich zeker afvragen of impregneren dan belangrijks is.
Het maakt niets uit of u nou een nieuwe gevel heeft of er een heeft die net gerenoveerd is. De muur die gerenoveerd is heeft een dubbele zekerheid als u hem laat impregneren. De kans op vocht word tegen gegaan en de kans op meer schade is vele malen kleiner.

Wij gebruiken daarnaast een middel wat niet schadelijk is voor het milieu. U kunt dus met een gerust hart uw gevel laten impregneren door MV voeg & renovatiewerken.

De voordelen van waterdichte muren:

Door uw muren te laten behandelen met het impregneermiddel ziet u direct resultaat. De muur houdt langer een mooie uitstraling, doordat er geen vochtplekken in komen, geen aanslag van mos, en geen scheurtjes door vorstschade.

U loopt ook geen risico op doorslaand vocht, wat lelijke plekken en zelfs schimmels binnen in uw woning kan veroorzaken. Dit vormt een gezondheidsrisico.

In de winter voorkomt u tevens vorstschade. Als water blijft zitten in poreuze gaatjes en vervolgens bevriest en uitzet, veroorzaakt dit scheurtjes. De voegen kunnen deels gaan loslaten.

Als laatste helpt impregneren om de isolatiewaarde van uw woning te vergroten. Omdat de muren het vocht weerstaan houden ze de warmte beter vast.

De risico´s van niet waterdichte muren:

nieuwbouw

Als het water of vocht uw muren binnendringt kan dit o.a er voor zorgen dat er scheuren in uw gevel komen. Ook het afbreken van stukken steen of afbreken van de voegen kan het gevolg zijn van water of vochtschade. Als dit gebeurt komt u voor extra kosten te staan, en dat is zonde.

Uw isolatie kan aangetast worden en zijn werking verliezen. Het gevolg is dan dat uw huis niet voldoende opgewarmd kan worden en er tocht kan ontstaan. Ook kan er schimmel ontstaan die zich verder kan verspreiden naar de binnenkant van uw huis.

Uw gezondheid kan aangetast worden en in gevaar komen bij vocht en schimmel. Dit is natuurlijk iets wat niet mag gebeuren. Zeker bij kinderen en 65+´ers is de kans op problemen groot. Problemen met de luchtwegen zijn dan ook een van de meest voorkomende problemen.

Vraag vrijblijvend informatie aan!

Wij geven u graag een advies op maat. Uiteraard zit ook aan waterdichting een prijskaartje. Maar in verhouden met grote schaden, is de prijs natuurlijk niet hoog. Wij werken met een kwaliteits-product en zullen u persoonlijk advies geven op maat over waterdichting in Antwerpen en omstreken.

adres

Adres : Kon. Astridlaan 4

2950  Kapellen  ( Antwerpen )

   Telefoon:  0486 61 69 77

telefoon

MV Voeg & renovatiewerkenNeem contact op met ons voor een vrijblijvende informatie om gevelrenovatie of gevelreiniging. Met onze service zit u goed, en wij staan voor u klaar!

Wij werken vooral in de gemeenten :

Kapellen, Antwerpen, Ekeren, Brasschaat , Brecht, Schoten, Deurne, Merksem, Schilde, Wilrijk, Hoboken, Edegem, Berchem, Mortsel, Essen, Stabroek, Hoevenen, Zandvliet, Linkeroever, Kalmthout, Wuustwezel

© Copyright. All Rights Reserved. MV Voeg & Renovatiewerken