Het belang van voegwerkrenovatie

Vakmanschap voor uw woning!

Voeger
instagram
twitter
facebook
linkedin

Het belang van voegwerkrenovatie

Waarom het voegwerk repareren, en hoe doe je dat ?


Er zijn twee redenen waarom het renoveren van voegwerk belangrijk is. Eerst en vooral is goed voegwerk belangrijk omdat het uw gevel beschermt tegen allerlei weersinvloeden.

Ten tweede is het een estetisch aspect. Een mooi gevoegde gevel geeft een beter aanzicht dan wanneer de voegen gescheurd of gebarsten zijn. 


Men begint meestel het oude voegwerk uit te slijpen of uit te hakken. Het slechte voegwerk word zo diep mogelijk verwijderd. Dit gebeurt gedeeltelijk of als de volledige gevel in slechte staat is raden wij aan om de volledige gevel te laten herstellen. 


Zo voorkomt men ook kleurverschil in de voegen.Daarna word heel de gevel grondig gereinigd. Alle voegresten , vuil en stof worden verwijderd zodat de muur weer schoon is om nieuw voegmortel aan te brengen.

Het is belangrijk om dit werk goed voor te bereiden zodat het nieuwe voegwerk niet kan loskomen.

scheuren-in-gevel

Waarom voegen verwijderen ?

scheuren

Meestal word het verwijderen en vernieuwen van voegwerk toegepast bij oude en verduurde gevels. Of wanneer er scheuren of barsten zichtbaar zijn.


Als je uw kapotte voegen niet laat herstellen , zal uw gevel op langere termijn last gaan krijgen van vocht en vorst. En dit is natuurlijk niet de bedoeling.


Het uitslijpen van voegen


Het uitslijpen is van belang zodat de nieuwe voegen genoeg ruimte hebben om zich te hechten.

Het slijpwerk gebeurt dan ook tot aan de gezonde metselspecie. Wanneer men de voegen onvoldoende uitslijpt, zal het voegmengsel er dan ook weer snel uitvallen.

Het opnieuw voegen, hoe ?


Uiteraard vertellen wij u graag hoe wij te werk gaan bij MV voeg & renovatiewerken.


Als u de oude voegen hebt laten verwijderen, dan worden de voegen eerst gereinigd. Dit is belangrijk omdat wij geen vuil in de voegen willen.


De dag die daarna komt kan de nieuwe voeg aangebracht worden. Uiteraard moet de nieuwe voeg nog drogen. Maar het komt er erg mooi uit te zien.


Bij goed weer droogt de nieuwe voeg in 1 dag, bij slechter weer moet u rekening houden met 2 tot 3 dagen.

voegen

Te lang wachten betekent meer kosten

Is uw gevel toe aan een voegwerk renovatie? Dan is het maar beter dat u hier meteen werk van maakt. Te lang wachten brengt namelijk veel problemen met zich mee. Zo kunnen voegen er uit vallen, stukken afbreken en de stabiliteit in gevaar brengen. Daarnaast is de kans groot dat de problemen zich naar binnen verplaatsen en de isolatie aantasten. Ook schimmels is dan een groot probleem wat weer slecht is voor uw gezondheid.

Besparingen zitten niet alleen in het laten uitvoeren van de werkzaamheden op de juiste manier. Maar ook bespaart u geld door problemen in de toekomst te voorkomen

Voegenwerken worden vaak onderschat

prijsofferte-voegwerken-gevelrenovatie

U ziet, er zijn vele nadelen als u te lang wacht. Deze nadelen zijn niet alleen onnodig maar ze brengen ook vele extra kosten met zich mee.
Bij MV voeg & renovatiewerken pakken we dit probleem grondig aan.

We komen langs en beoordelen uw gevel, waarna wij u een voorstel doen. Eenmaal overeen gekomen starten wij met de werkzaamheden, zodat ook u weer kunt genieten van uw huis en de ongemakken achterwegen blijven. Maar waarom worden voegwerken zo vaak onderschat ?

Veel huizen bezitters denken dat een scheur of ontbrekende voeg niet zo erg is. En al snel laten ze deze voor wat ze zijn. Dit is echter niet waar. De voegen zijn eigenlijk, een bescherming voor het metselwerk en een bescherming tegen weersomstandigheden. Vocht heeft bij slecht of gescheurd voegwerk vrije toegang. En dat is dus het grootste gevaar. Onderschat dus niet de prioriteit van de voegen. Zijn de voegen in een slechte staat, onderneem dan meteen actie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij MV voeg & renovatiewerken

Wilt u dat wij een kijkje komen nemen, heeft u vragen of wilt u graag meer weten over de kosten?
Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar om u verder te helpen. Met onze ervaring bent u verzekerd van goede service en een tip top gevel.

De voordelen van MV voeg & renovatiewerken op een rij:

Bouw
muur
steen
voeg

Met onze kennis en ervaring geven wij uw gevel de zorg die het verdient.

Wij werken met de beste producten en kiezen de producten die aansluiten op uw gevel

Van begin tot eind houden wij u persoonlijk op de hoogte van de voortgang.

U hoeft zich geen zorgen te maken over eventueel grotere problemen in de toekomst.

adres

Adres : Kon. Astridlaan 4

2950  Kapellen  ( Antwerpen )

   Telefoon:  0486 61 69 77

telefoon

MV Voeg & renovatiewerkenNeem contact op met ons voor een vrijblijvende informatie om gevelrenovatie of gevelreiniging. Met onze service zit u goed, en wij staan voor u klaar!

Wij werken vooral in de gemeenten :

Kapellen, Antwerpen, Ekeren, Brasschaat , Brecht, Schoten, Deurne, Merksem, Schilde, Wilrijk, Hoboken, Edegem, Berchem, Mortsel, Essen, Stabroek, Hoevenen, Zandvliet, Linkeroever, Kalmthout, Wuustwezel

© Copyright. All Rights Reserved. MV Voeg & Renovatiewerken