Ontmossen van daken

Vakmanschap voor uw woning!

Voeger
instagram
twitter
facebook
linkedin

Ontmossen van daken

Ontmossen van daken en gevels


U kent het wel, dat vieze mos op uw dak of op uw gevel. Het ziet er niet alleen lelijk uit maar het tast ook de waterdichtheid van uw gevel of dak aan. 


Wij bij MV voeg & renovatiewerken bieden dan ook de oplossing voor dit probleem. Ontmossing van zowel dak als gevel. Zorg dat uw huis de bescherming krijgt dat het verdient. 


Mos komt in meer dan 80% van de gevallen voor op daken. Maar ook gevels kunnen het slachtoffer worden. Het is van zeer groot belang het mos tijdig te laten verwijderen.

Ontmossen-van-daken

Is ontmossing belangrijk ?


Ja , het is van zeer hoog belang dat u tijdig uw daken laat ontmossen.

Voorkom tijdig dat algen en mossen heel uw dak in beslag gaan nemen, het plant zich

steeds verder en verder.

Mos komt in meer dan 80% van de gevallen voor op daken. Elk dak zal uiteindelijk worden 'bemosd', of het nu gaat om dakpannen van tin of baksteen. Wel is het zo dat poreuzere materialen sneller op mosvorming zullen kunnen rekenen.

Het is aangeraden om regelmatig ontmossingswerken uit te (laten) voeren

mos-algen

           Dak ontmossing

Een huis met een bemost dak oogt niet erg mooi. Dit is geen reden om daarvoor je dak te gaan ontmossen. Het is meer een teken van verwaarlozing en kunnen tot grote problemen leiden.

Mossen en algen ondermijnen de vochtwerende functievan het dak, doordat ze zich diep gaan hechten in de dakpannen.


Dakpannen worden veel poreuzer en zullen bij kleine temperatuursverschillen uiteindelijk barsten. Hierdoor zal water makkelijk in het huis kunnen binnendringen en zal u te maken krijgen met vochtophoping in muren en vloeren.


Wij raden dan ook iedereen aan, om de +/- 10 jaar je dak te laten ontmossen om zo aanzienlijk de levensduur van je dak te verlengen.

gevel-ontmossing

         Gevel ontmossing

Ook al is de kans het grootste dat er mos op het dak komt, ook uw gevel kan er vreselijk uit zien door mos. Ook dan zit je bij MV voeg en renovatiewerken goed. Wij zorgen er voor dat uw gevel weer als nieuw uit komt te zien. 


Voor een bemoste gevel geldt het zelfde als voor een bemost dak. De  waterdichte werking kan enorm worden aangetast, met grote gevolgen van dien.


Ook hier is het van belang om dit aan te pakken en onderhoud te plegen.


Met geregeld onderhoud voorkom je uiteindelijk hoge kosten die nodig zijn om de gevel te repareren. 


Vraag vrijblijvend meer informatie aan en neem contact met ons op.

Laat uw huis weer stralen , uw dak en gevel is het visitekaartje van uw woning.

Niet alleen op het dak maar ook op gevels kunnen algen en mossen ontstaan. Denk ook aan bijgebouwen zoals carports, poolhouses, pergola's, terrasoverkappingen en dergelijke. Vaak groeit ook hier na verloop van tijd een hele laag mos op.


Bespaar extra kosten door tijdig alle algen en mossen te laten verwijderen. dit is meestal goedkoper dan alles te laten renoveren.

Na ontmossing uw gevel laten impregneren. Wel of niet doen ?

Ja, dit is absoluut een goede optie.
Door uw gevel opnieuw te laten impregneren komt er een extra waterdichte layer op uw gevel, waardoor deze weer een volle werking heeft. Dit betekent tevens dat het mos wat er eerst op zat niet zo snel meer terug komt. Dit voorkomt ook eventueel ander vuil. De juiste zorg voor uw huis vinden wij van MV voeg & renovatiewerken belangrijk. Daarom staan wij altijd voor u klaar om u verder te helpen. Kijk op de volgende pagina voor meer informatie over Impregneren.

Andy Janssens
Jenny Tritsmans
Andy Janssens

Deze en vele andere tevreden klanten gingen u voor. Wij bij MV voeg & renovatiewerken vinden uw feedback erg belangrijk. 


Nadat wij u hebben geïnformeerd over de mogelijkheden, gaan we aan de slag om ook uw gevel weer mooi te maken.


Ontmossen, Gevelreiniging en ook gevelrenovering is onze specialiteit.
Neem vandaag nog  contact met ons op!

Wat zijn mos en algen, en wat doen ze op mijn dak ?

Het mos is eigenlijk niets meer of minder dan ontzettend veel kleine plantjes die aan elkaar vast zitten.

Door de wind verspreiden de zaadjes zich en kunnen zich makkelijk vast klemmen op uw dak of gevel. Dit doen ze met hun worteltjes die erg klein zijn.


Aangezien het mos gevoed word met water en ze geen zon nodig hebben kun je het overal tegenkomen.

Na verloop van tijd kan er door al dat mos dat gevuld is met water ook schimmel ontstaan. Het is dus raadzaam om mos meteen aan te pakken om grote problemen uit de weg te gaan.


De Algen zijn net als mossen, een heleboel kleine plantjes en zij klemmen zich net als de mossen vast aan uw gevel of dak met hun mini wortels. Algen voeden zich met enkel water.


Het grote nadeel van algen is, dat ze veel stof vast houden. Dit is een goede voedingen voor mossen om zich op de alg te vestigen. Dit is natuurlijk niet goed als u weet dat mos kan veranderen in schimmel

adres

Adres : Kon. Astridlaan 4

2950  Kapellen  ( Antwerpen )

   Telefoon:  0486 61 69 77

telefoon

MV Voeg & renovatiewerkenNeem contact op met ons voor een vrijblijvende informatie om gevelrenovatie of gevelreiniging. Met onze service zit u goed, en wij staan voor u klaar!

Wij werken vooral in de gemeenten :

Kapellen, Antwerpen, Ekeren, Brasschaat , Brecht, Schoten, Deurne, Merksem, Schilde, Wilrijk, Hoboken, Edegem, Berchem, Mortsel, Essen, Stabroek, Hoevenen, Zandvliet, Linkeroever, Kalmthout, Wuustwezel

© Copyright. All Rights Reserved. MV Voeg & Renovatiewerken